Kom in beweging!

Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen het verouderingsproces remt en de botdichtheid, spiermassa, conditie en lenigheid positief stabiel houdt. Naast lichamelijke effecten heeft bewegen ook een goede invloed op het behoud van het geheugen en het concentratievermogen.

In een tijd waarin ouderen steeds meer op zichzelf aangewezen worden, is het een grote winst als mensen door te bewegen langer mobiel blijven. Door de souplesse van een bewegend lichaam kunnen taken als zelfstandig boodschappen doen of (licht) huishoudelijk werk zelfstandig worden (blijven) uitgevoerd. Bewegen verkleint ook de kans om in een sociaal isolement terecht te komen. Even de deur uit voor een boodschap zorgt voor een praatje, een frisse neus en het contact met de omgeving. Kortom, bewegen bekroond ouder worden met een goede levenskwaliteit. Hierin is nog een grote winst te behalen. Laten we samen streven naar een land in beweging! Mark Balk Sport, Welzijn & Maatschappij werkt hierin samen met zorginstellingen. Ook voor u en uw organisatie ben ik graag van betekenis.

Bewegen voor 55+
In samenwerking met en in opdracht van gemeente Landgraaf, gymnastiekvereniging PHDES en Huis voor de Sport Limburg coördineert Mark Balk Sport, Welzijn & Maatschappij in Landgraaf een initiatief dat sportief bewegen voor de 55-plussers stimuleert en motiveert. Middels een uitnodigende aanpak gaan 55-plussers (weer) op een gezonde, leuke, gezellige, veilige en sociale manier sportief bewegen. Tijdens het kopje koffie na de les wordt er samen gelachen en gedeeld. Door sportief te bewegen nemen lichamelijke klachten af en wordt er geïnvestreerd in eigen lichaam. Hierdoor worden dikwijls langlopende en kostbare medische trajecten voorkomen en kan men op latere leeftijd langer zelfstandig thuis blijven wonen. Inmiddels is ook de gemeente Gulpen-Wittem overtuigd geraakt van de aanpak. Over het proces vertel ik u graag meer.